Kapat
Anasayfa Foto Galeri Yurdaer Okur – Foto Galeri
3 Mayıs 2015

Yurdaer Okur – Foto Galeri

Yurdaer Okur – Foto Galeri
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Yurdaer Okur, Türk oyuncu.

29 Ekim 1974’de Rize’de doğdu. Bafra Süper Lisesi’ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi “Turizm İşletmeciliği” bölümüne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuar’ında yüksek lisans yaptı. 1999’da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu’na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na atandı. 2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri verdi. Tiyatro aktörlüğünün dışında, Sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

Rol aldığı oyunlar
Ölümü Yaşamak : Orhan Asena – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2010
Yastık Adam : Martin McDonagh – Talimhane Tiyatrosu – 2009
Beş Yıl Geçince : Federico García Lorca – Tiyatro Oyunevi – 2006
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2004
Hortlaklar : Plautus – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2003
Dünyanın Ortasında Bir Yer : Özen Yula – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2003
Benerci Kendini Niçin Öldürdü : Nazım Hikmet – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2001
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2001
Leenane’in Güzellik Kraliçesi : Martin McDonagh – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2000
Ketçaplı Spagetti Rainer Hachfeld – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2000
Yalınayak Sokrates : Maxwell Anderson – Dostlar Tiyatrosu – 1999
Yönettiği oyunlar
Euridice’nin Elleri : Pedro Bloch – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2012
Ben Feuerbach : Tankred Dorst – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 2011
Evlenme ve Daha Birsürü : Anton Çehov – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2006
Benim Güzel Pabuçlarım : Dersu Yavuz Altun – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 2004

Filmografi
Reaksiyon – 2014
Karadayı : Uluç Bayraktar – 2012-2015
Türkan (Sinema Filmi) : Cemal Şan – 2011
Labirent : Tolga Örnek -2011
Kılıç Günü : Osman Sınav – 2010
Sakarya Fırat : Osman Sınav – 2010
Kısık Ateşte 15 Dakika : Neco Çelik – 2006
Köprü (Dizi) : Çağatay Tosun – 2006
Kabuslar Evi : Uluç Bayraktar – 2006
Gen (Film) : Togan Gökbakar – 2005
Belalı Baldız : 2005
Aşk Oyunu : 2005
Sır Çocukları : Aydın Sayman – 2002
Aslı ile Kerem : 2002
Çifte Bela : 2001
Tatlı Hayat : 2001
Üzgünüm Leyla : 2000
Evdeki Yabancı : 2000
Dadı : 2000
Ferhunde Hanımlar

kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir